Mythos Palace Resort & Spa
Mythos Palace Resort & Spa
Mythos Palace Resort & Spa

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ
ΧΑΝΙΑ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε μέγεθος κατά σειρά νησί της Μεσογείου. Κάποτε κέντρο του Μινωϊκού Πολιτισμού, του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης, του οποίου τα μνημεία, ακριβώς όπως οι ελαιώνες, οι κάτασπρες αμμουδιές, τα άγρια φαράγγια, οι κοιλάδες και τα ψηλά βουνά ελκύουν κάθε χρόνο επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει».
Γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Η Γεωργιούπολη ανήκει στο Δήμο Αποκόρωνα του Νομού Χανίων της Κρήτης. Βρίσκεται σ’ έναν πανέμορφο κόλπο στην αρχή της μακρύτερης παραλίας του νησιού, στις εκβολές ενός ποταμού περιτριγυρισμένου από ευκαλύπτους, που στη συνέχεια οδηγούν στους φιλόξενους για περιπάτους λόφους της γύρω περιοχής μέσα σε καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκονται τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η Γεωργιούπολη βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. ανατολικά των Χανίων και περίπου 22 χλμ. δυτικά του Ρεθύμνου, μια θέση ήσυχη, αλλά κεντρική στην βόρεια Κρήτη, ιδανική για επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν το νησί.

ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΝΑ

ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΝΑ

Η λίμνη του Κουρνά (Κορισσία) είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του προγράμματος Natura 2000. Βρίσκεται κοντά στο χωριό «Κουρνάς», 2,5 χλμ νοτιοανατολικά της Γεωργιούπολης, 43 χλμ. ανατολικά των Χανίων, 20 χλμ. δυτικά του Ρεθύμνου και σε απόσταση μόλις 6,5 χλμ. από το ξενοδοχείο μας.

Όμορφα δρομάκια οδηγούν στη λίμνη του Κουρνά και μονοπάτια γύρω απ’ αυτήν προσκαλούν τους επισκέπτες σε όμορφους περιπάτους και περιηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της σαιζόν μπορούν να νοικιάσουν και πενταλό καθώς και ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία.

Εκτός από διάφορα είδη πουλιών, χήνες, κύκνους, ακίνδυνα νερόφιδα, και λιβελλούλες μπορεί κανείς στη λίμνη να δει και μικρές νεροχελώνες (caretta caretta).

 ΡΕΘΥΜΝΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο συνδυάζει σπάνια γνωρίσματα: την χάρη και την ιστορία της παλιάς πόλης με μια όμορφη αμμουδιά για μπάνιο. Παρ’ ότι είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης, δεν έχει κανείς εδώ την αίσθηση πως βρίσκεται σε πόλη, όπως στο Ηράκλειο ή τα Χανιά, έχει δηλαδή διατηρήσει τον χαρακτήρα της επαρχίας. Είναι ένας τόπος που κινείται με αργούς ρυθμούς και το κυριότερο: διατηρεί σχεδόν ανέπαφο τον ενετικό και τούρκικο χαρακτήρα του. Μια επίσκεψη στο γνωστό κάστρο του, την Fortezza θα σας γεμίσει εικόνες άλλης εποχής και θα σας κάνει για λίγο να νοιώσετε κομμάτι της ιστορίας του.

Στην παλιά πόλη εκτός από πολιτισμός και ιστορία, υπάρχουν και πολλά μικρά σοκάκια με διαφόρων ειδών μαγαζιά και στο Ενετικό Λιμάνι εξαίσιες ψαροταβέρνες.

ΧΑΝΙΑ

ΧΑΝΙΑ

Η πόλη των Χανίων βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης. Τα όμορφα τοπία, η πλούσια ιστορία της πόλης, τα παραδοσιακά χωριά και οι εξωτικές παραλίες συγκινούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα Χανιά είναι μια από τις ομορφότερες και πιο χαριτωμένες πόλεις της Ελλάδας και κανονικός παράδεισος γαστρονομίας για όσους εκτιμούν τις καλές γεύσεις. Γνωρίστε την πόλη μέσα από έναν περίπατο στα στενά του παλιού τμήματος ή μια επίσκεψη στα μουσεία της και θαυμάστε τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες. Τα κτίρια της παλιάς πόλης αποτελούν λόγω της ιστορίας των κατακτήσεων της πόλης ένα μοναδικό παράδειγμα μείγματος ενετικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Μοναδικό πόλο έλξης αποτελεί το Ενετικό Λιμάνι με τον εν ενεργεία φάρο του με αμέτρητα καφέ, ταβέρνες, μπάρ και μεζεδοπωλεία. Η πολιτιστική ζωή εμπλουτίζεται από τα πολλά μουσεία, την ζωντανή «Αγορά», τα Αρσενάλια του Λιμανιού και πολλά άλλα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ WEBSITE ΜΑΣ;

  • 100% σίγουρη πληρωμή με πιστωτική κάρτα
  • Προσφορές Last-Minute
  • Αποκλειστικές προσφορές
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων

NEWSLETTER

VISIT ALSO

Παραλία Κουρνά - Γεωργιούπολη, 73 007 Χανιά, Κρήτη Ελλάδα
Τηλ. 0030 28250 61713, 61791, Φαξ. 0030 28250 61678. Email: reservations@mythos-palace.gr MH.T.E. 1042Κ014Α0172901
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα Δευτέρα – Παρασκευή 08.30-15.00. Τηλ. 0030 28250 83024, 61739, Φαξ 0030 28250 61678